Spoločenský večer OOJDS pri príležitosti Dňa matiek

14.05.2015 14:58

Spoločenský večer OOJDS pri príležitosti Dňa matiek

Motto : Boh nemôže byť všade, preto stvoril matky.

idovské príslovie)

Mama, mamička, mamka, maminka, mamina, mamulienka... - toľko krásnych oslovení majú deti pre svoje matky a ich použitie záleží od situácie a zvyku v rodinách. Je to najbližší človek, ktorý sa s nimi rozprával ešte pred narodením a bol s nimi prvý pri príchode na svet. Z mamičiek sa časom stanú babičky, babinky, babiny, babky, starké, staré mamy...A život ide ďalej.

Uctiť matky jeden deň v roku je len symbolické gesto, lásku by mali cítiť po celý rok, nech už majú deti rôzneho veku . 

Až keď človek matku stratí, prestáva byť dieťaťom.

Okresná organizácia Jednoty dôchodcov v Považskej Bystrici už tradične poriada spoločenský večer pri príležitosti tohto pekného sviatku. Prídu aj tí, ktorí sa pričinili o to , aby matky a staré mamy boli - otcovia a starí otcovia.

V krásne upravených priestoroch reštaurácie TERNO sa 11.5.2015 stretlo 135 senioriek a seniorov, aby spoločne pospomínali 

na časy, keď vychovávali svoje deti a pochválili sa so svojimi vnúčatkami. Pri výbornom jedle, hudbe, speve a tanci na chvíľu zabudli na vek a bavili sa ako za mladi.

Svoj obdiv a vďaku im prišli vysloviť aj hostia : primátor Karol Janas, okresný prednosta Jozef Smatana, viceprimátor Peter Máťoš, poslanci Janka Veličová, Igor Steiner, Peter Zvak, Stanislav Kardoš. Spevom, tancom a hrou na gitarách potešili prítomných dievčatá zo súkromnej ZUŠ.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa pričinili o tento krásny večer a tešíme sa na ďalšie stretnutie u Šlapkovcov.

 

© 2013 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode