Putovanie seniorov do Rožnova pod Radhoštěm

01.02.2015 23:58

Putovanie seniorov do Rožnova pod Radhoštěm

 

 

"Tráva neroste

enem za vodú

tam kde rožnovští

mládenci idú "

 

Družobné vzťahy medzi mestami Považská Bystrica a Rožnovom pod Radhoštěm nie sú formálnou záležitosťou. Stretnutia mladých i tých skôr narodených majú svoju tradíciu.

Seniori Jednoty dôchodcov ZO 03 už druhýkrát, s podporou dotácie mestského úradu, navštívili 23.septembra seniorov Rožnova p/Radhoštěm.

Ako sa hovorí, keď chceš, aby sa bohovia zasmiali, povedz im o svojich plánoch. Tak aj našu turistiku na Radhošť a okolie zmaril už druhýkrát hustý dážď a hmla. A to vraj karpatské vetry zabezpečujú v týchto končinách pekné počasie.Všetko zlé je na niečo dobré : máme dôvod prísť znovu. To nám termín a počasie vyberú oni.

Náhradný program vynahradil ten nesplnený. Za sprievodu predsedníčky klubu seniorov mesta pani Přikrylovej a znalca miestnej histórie pána Přikryla ,sme spravili obhliadku zaujímavostí, historických budov, na Mestskom úrade nás privítala príjemná pani starostka, navštívili sme zrekonštruovaný kostol s krásnym parkom a pri návšteve rožnovského pivovaru sme, po premietnutí histórie, neodolali ochutnávke z výberu pív, ktorých vyrábajú až 15 druhov.

Po návšteve nových priestorov klubu, ktorý otvorili tento rok , nás čakal zlatý klinec programu : stretnutie so zvyškom seniorov v reštaurácii Jánoštík.

Dobrá nálada, ktorá začala už v autobuse pri dobrej harmonike Tonka Machača, pokračovala pri cimbálovej muzike , speve, tanci, dobrom jedle a červenom vínku. Zakrátko sme s miestnymi seniormi vytvorili skvelú partiu. Piesne prekonali jazykovú prekážku. Tie isté sme spievali každý po svojom a ani sme nerozmýšľali, kde vlastne majú pôvod.

Domov sme cestovali za pekného počasia , pri harmonike, plní dojmov , inšpirácií a so sľubom, že nás navštívia pri príležitosti nášho tradičného spoločenského večera pri príležitosti mesiaca úcty k seniorom 28.októbra.

M.Hatalová

 

© 2013 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode