Otvorenie nových priestorov pre seniorov DSC a JDS

16.07.2014 10:44

Nové priestory pre Denné centrá seniorov a JDS slávnostne otvorili.

"Neberme zrelý vek tak vážne -

šach ešte neznamená mat.

Nech ešte veľa dní sa zažne

každému, kto má život rád."

Seniori klubov DSC, ktorí sa pravideľne raz za týždeň už roky stretávajú pod vedením svojich vedúcich Hudecovej, Bernhauserovej a Hatalovej, sa dočkali nových priestorov pre svoju činnosť.

V pondelok 30.6.2014, za účasti predstaviteľov mesta, MŠK, podnikateľov, zástupcov seniorov z družobného Rožnova pod Radhoštěm a zástupcov jednotlivých klubov DSC a JDS, za sprievodu spevu,hudby, optimistických slov a poďakovaní tým, ktorí sa pričinili hmotne, morálne, finančne i vlastnými fyzickými silami , slávnostne zahájilo centrum svoju novú etapu činnosti.

Mesto pôvodne ponúklo nevyužívané priestory reštaurácie Steiger, ale objavil sa iný záujemca, ktorý zrazu zistil, že toto teda nie ...A tak súdy sa súdia a budova chátra.

Priestory v areále futbalového štadióna sa nakoniec ukázali ako ideálne riešenie. Blízko autobusovej zastávky , v tichom prostredí a hlavne bezbariérový prístup.

Z troch miestností sa prebúraním stien a prebudovaním stala jedna krásna spoločenská miestnosť. Nové stoly a stoličky jej dodali útulnosti. Novozreštaurované toalety sa vyrovnajú aj hotelovým, kuchyňka , čitáreň a kabinety pre vedúcich sú už pripravené na používanie.

Zreštaurovať zostáva ešte 30% z celkovej plochy, ktorú dalo mesto seniorom k dispozícii. Sú to budúca telocvičňa na jogu, pilates, nácvik tancov, tréningy hudobno-speváckej skupiny a druhá telocvičňa na stolný tenis, stacionárne bicykle, herné stoly,šípky atď. V chodbe môže byť dráha na petanque.

Vzhľadom k tomu, že aktívnych seniorov pribúda, o čom svedčí aj ich medailová žatva na Krajských športových hrách v Novej Dubnici, dotácia do zariadenia je investícia , ktorá ponúkne kultúrne priestory na aktivity vo volnom čase aj pre budúcich seniorov. Čas beží všetkým rovnako.

V rozprávke o troch grošoch sa groše delia : jeden pre deti - ten požičiavame, jeden pre seba na životné potreby a jeden starým rodičom - ten vraciame . Aj podnikatelia majú rodičov, a preto ich groš investovaný do zariadenia pre seniorov je vlastne zároveň vrátenie, ale aj uloženie si pre budúcnosť.

Touto cestou chceme poďakovať primátorovi K. Janasovi a mestu za priestory, podnikateľovi ing. Ďurkovskému a jeho firme IMC za jeho 17000€ investíciu, Ľ.Kubovičovi a p. Bubákovi z Mestských športových klubov za pomoc pri zariaďovaní a realizácii rekonštrukcie, všetkým ochotným členom, ktorí sa osobne podieľali na sťahovaní a upratovaní budovy a príprave na otvorenie.

"Nech mier zostáva nad našou klubovňou, zloba, závisť, svár nech sa pominú ..." Slnko v srdci a mier v duši všetkým ...

Záujemci o členstvo v kluboch DSC sa môžu informovať na MsÚ u pani Danižovej, prípadne u jednotlivých vedúcich. Telefónne čísla sú na MsÚ.

Záujemci o členstvo v JDS - info. na č. 0910986423 - Hatalová, 0903427416- Šupolíková

 

© 2013 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web zdarma!Webnode