Míľa pre mojich starkých

31.10.2019 09:26

Míľa pre mojich starkých

 

Seniori zo Základnej organizácie JDS č.03 v Považskej Bystrici dňa 19.10.2019 spojili všetky generácie v športovo-kultúrnej akcii pod názvom Míľa pre mojich starkých, ktorú zorganizovali v spolupráci s PX centrom pod záštitou primátora mesta, doc. Karola Janasa pri príležitosti Mesiaca úcty k starším.

Keďže pohyb majú radi mladí, ale i tí skôr narodení, netradičný beh, ktorý nepoznal vekové kategórie, využili najmä vnúčatá, ako formu poďakovania sa svojim starým rodičom za sta-rostlivosť, lásku a hodnoty, ktoré im starí rodičia odovzdávajú.

Netradičný beh mal i svoje netradičné vyhodnotenie, pretože tentokrát súťažiaci nebežali za seba, ale za niekoho, tak sa ocenenia dostalo najstarším a najmladším pretekárom. Najstarším pretekajúcim vnukom bol štyridsaťročný p. Martin a najmladším iba sedemmesačný Janko,

s ktorým pretekali jeho rodičia. Najstaršou pretekajúcou vnučkou sa stala sedemnásťročná Ema a najmladšou dvojročná Adelka. Nedali sa zahanbiť ani starkí a pridali sa k svojim vnúčatám. A odmena pre starkých?

Radosť z príjemne prežitého spoločného popoludnia všetkých generácií bola starých rodičov znásobená magnetkou, symbolom Míle pre mojich starkých, ktorú pre nich pretekom získali ich vnúčatá.

Samozrejme, že vnúčatá nezabudli ani na svojich, žiaľ, už nežijúcich starkých a svoje poďakovanie im poslali prostredníctvom vypustených balónov stúpajúcich k babkovsko-dedkovskému nebíčku.

 

 

Mgr. Milena Lengyelová, predsedníčka ZO JDS 03

© 2013 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode